Naslovna  |  Saopštenja  |  Pronaći i kazniti napadače na Biljanu Vujović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 10. 2012.

Pronaći i kazniti napadače na Biljanu Vujović

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija hitno istraži napad na stan Biljane Vujović, voditeljke televizije Kopernikus. Nepoznati napadači su juče oko 3.30 bacili Molotovljev koktel na terasu stana u beogradskom naselju Miljakovac u kojem su osim Biljane Vujović bili i njen sin i majka, ali srećom niko nije povređen.

Voditeljka je uspela da ugasi vatru pre nego što se požar proširio na stan, nakon čega je obavestila policiju, koja je obavila uviđaj.

UNS je posebno zabrinut zbog činjenice da je ovo već drugi napad molotovljevim koktelom na medijske radnike u roku od samo nedelju dana. UNS zahteva od policije hitnu istragu i najstrože kazne za nalogodavca i izvršioce ovog krivičnog dela, kao i da preduzme sve neophodne mere zaštite voditeljke i njene porodice.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom licima koja obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi