Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo proglašavanje novinara „agentima Putinovog režima“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 12. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Neprihvatljivo proglašavanje novinara „agentima Putinovog režima“

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog objavljivanja imena novinara Ljiljane Smajlović i Milorada Vučelića na „Listi agenata Putinovog režima u Srbiji“ koju je sačinila nevladina organizacija Slobodarski savez slobodne Srbije - GRUPA OKTOBAR jer ovakvim pravljenjem spiskova nepodobnih, u ovom slučaju novinara, može biti ugrožena njihova bezbednost.

UNS ne spori nikome, pa ni organizacijama civilnog društva, da kritikuju pojedince i da se ne slažu sa stavovima koje oni zastupaju, ali podseća da niko nema pravo da govor, mišljenje, izražavanje i opredeljenje novinara kvalifikuje kao stranu agenturu i time dovede u pitanje njihovu sigurnost.

UNS traži da Slobodarski savez slobodne Srbije - GRUPA OKTOBAR sa spiska ukloni imena novinara, kako oni ne bi bili žrtve nedopustivog pritiska i kako ne bi bila ugrožena njihova bezbednost.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

15.12.

2022.

anonymous [neregistrovani] u 16:02

Etiketa

Nije daleko od istine, ali se slažem da niko nema pravo da etiketira novinare na takav način. Osim novinara koji znaju...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi