Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo ometanje novinara Milana Nikića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 03. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Neprihvatljivo ometanje novinara Milana Nikića

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog ometanja rada novinara N1 televizije Milana Nikića od strane policijskog službenika i NN lica tokom snimanja protesta radnika angažovanih u kragujevačkom Vodovodu sa kojima je raskinut ugovor o povremenim poslovima.

Novinar Nikić rekao je za UNS da je došao jutros ispred Vodovoda u Kragujevcu da snimi radnike angažovane preko agencije Faks, sa kojima su raskinuti ugovori o angažovanju.

Nikić kaže da mu je najpre prišao policijski službenik kome je na uniformi pisalo „Pantić“ i rekao mu da se ne penje na bager koji se tu nalazio i ne snima sa njega. Nikić je odgovorio da su tu već prisutni radnici obezbeđenja Vodovoda koji brinu o bezbednosti prisutnih. Policajac se potom udaljio i ušao u policijski automobil parkiran u blizini.

„Oko 10.10 prišao mi je nepoznat krupniji čovek, star oko 50 godina i naredbodavnim tonom rekao: ’Nikiću, hajde da pričamo’, pozivajući me da dođem iza bagera gde u tom trenutku nije bilo nikoga. Pitao sam ga: ’Ko ste vi?’. On nije hteo da se predstavi , a kada sam uključio kameru i počeo da snimama, odbio je da govori“, kaže Nikić za UNS. Ta osoba je potom ušla u prostorije Vodovoda.

Milan Nikić pozvao je kontakt tačku za bezbednost novinara i podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

UNS podseća da niko ne sme da ometa novinare u njihovom radu, da onemogućava da prisustvuju i snimaju sa javnih skupova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi