Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo uskraćivanje zaštite Žaklini Tatalović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 05. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Neprihvatljivo uskraćivanje zaštite Žaklini Tatalović

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog ometanja u radu Žakline Tatalović i privremenog odbijanja da se samo njoj od novinara koji su izveštavali sa skupa Srbija nade pruži policijska zaštita.

Žaklina Tatalović za sajt UNS-a kaže da policija jedino njoj nije dozvolila da uđe u zaštićenu zonu odakle su akreditovane medijske ekipe, među kojima je bila i njena, pratile skup.

"Prvo su se čuli sa nekim telefonom, pa su onda rekli da im je šef rekao da ne mogu da puste lično mene. Pustili su snimatelja i Novu S, a mene i dalje nisu. Čuli su se onda opet sa nekim , pa su došli i rekli da ipak mogu da uđem. Blizu 40 minuta je to trajalo. Stajala sam kod Kosovske ulice, gde svi novinari ulaze. Bila sam uredno akreditovana, imala sam papir za akreditaciju", rekla je Tatalović. 

UNS traži da se utvrdi ko je naložio da samo Žaklini Tatalović ne bude dozvoljen ulaz u zašićeni prostor za novinare.

UNS podseća da se u Članu 4 Zakona o javnom informisanju i medijima navodi da se „sloboda javnog informisanja ne sme povređivati zloupotrebom službenog položaja i javnih ovlašćenja“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi