Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija ugrožava proizvodnju medijskih sadržaja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 07. 2023.

UNS: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija ugrožava proizvodnju medijskih sadržaja

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog toga što Ministarstvo informisanja i telekomunikacija (MIT) ni dve nedelje nakon isteka roka nije objavilo rešenja o raspodeli sredstava na medijskim konkursima i upozorava da je time ugrožen rad medija, odnosno proizvodnja medijskih sadržaja.

UNS još jednom poziva MIT da bez odlaganja objavi rezultate i prestane da krši Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Podsetimo, po ovom Pravilniku, rok za donošenje rešenja je 90 dana od dana zaključenja konkursa, a to je bio 11. jul 2023. godine.

Odlaganjem isplate i zadržavanjem 310 miliona dinara, koliko je ove godine ukupno opredeljeno za devet raspisanih konkursa, direktno se ugrožava rad medija koji na taj novac imaju pravo i od kojeg u većini zavisi proizvodnja medijskih sadržaja.  

Po podacima koje je UNS prikupio iz komisija, za projekte na konkurse MIT ove godine prijavilo se više od 1200 izdavača medija, a više od 400 projekata komisije su predložile za sufinansiranje. 

UNS podseća da je Ministarstvo prethodnih godina bilo primer dobre prakse kada je reč o sprovođenju medijskih konkursa i sa žaljenjem ističe da je ta praksa sada prekinuta.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi