Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Opština Kuršumlija da omogući izveštavanje novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 12. 2012.

UNS: Opština Kuršumlija da omogući izveštavanje novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinskih vlasti i obezbeđenja zgrade Opštine Kuršumlija da omogući nesmetan rad i izveštavanja novinara. Članovi opštinskog obezbeđenja zaključali su jutros novinare Bete i Radija Slobodne Evrope, kao i štrajkače glađu u opštinskoj sali u Kuršumliji.

 

Naime, novinarka Bete Ljilja Danilović i RFERL Miloš Ivanović došli su u Opštinu kako bi razgovarali sa odbornicima Skupštine Kuršumlije, koji su noć su proveli zaključani u zgradi Opštine Kuršumlija, nakon stupanja u štrak glađu.

"Kolega i ja smo jutros oko 7 sati ušli u Opštinu Kuršumlija kao bi smo razgovarali sa štrajkačima koji su juče stupili u štrajk glađu. Radnik opštinskog obezbeđenja nam je rekao da će nas, ukoliko ne izađemo napolje, zaključati. On je nakon toga uzeo lanac i katanac i zaključao vrata opštinske sale. U toj sali smo ostali oko dva sata, nakon čega su nam otključali vrata i mi smo izašli napolje", kazala je Danilovićeva.

UNS poziva obezbeđenje opštinske zgrade u Kuršumliji na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja.           

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi