Naslovna  |  Saopštenja  |  Vlasnici Super TV ne treba da produbljuju probleme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 03. 2009.

Vlasnici Super TV ne treba da produbljuju probleme


Povodom pojavljivanja signala "Super" televizije u kablovskom sistemu SBB-a, iako je redakcija u štrajku, Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva vlasnike da ne produbljuju već postojeće probleme, sa kojima se ovaj medij suočava nakon privatizacije i gubljenja pokrajinske frekvencije.

UNS podseća da su predajnici ove televizije isključeni u ponedeljak i da su zaposleni u štrajku zbog neisplaćenih zarada, ali i generalno lošeg stanja u kojem se "Super" televizija već duže nalazi.

Iako se signal "Super" televizije pojavio u kablovskom sistemu preko SBB-a zaposleni koji su u štrajku ne znaju ko i odakle emituje signal.

UNS poziva manjinskog vlasnika, Radio-televiziju Srbije, koja u "Super" televiziji ima udeo od 5 odsto, da se oglasi povodom neisplaćenih zarada novinarima, gubljenja pokrajinske frekvencije, nagomilanih dugova koji dostižu više desetina miliona dinara i očiglednog kršenja prava zaposlenih na štrajk.

UNS smatra da je "Super" televizija primer loše privatizacije medija i da se za sudbinu zaposlenih i same televizije hitno mora pronaći održivo rešenje. UNS se zbog problema u "Super" televiziji za pomoć obratio i gradonačelniku Subotice Saši Vučiniću.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi