Naslovna  |  Saopštenja  |  Pronađite ubice novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 04. 2009.

Pronađite ubice novinara


Udruženje novinara Srbije nije zadovoljno dosadašnjim učinkom države u rešavanju ubistava novinara.

Prošlo je 15 godina od nerasvetljene smrti novinarke "Duge"Dade Vujasinović, 10 godina je nerešeno ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije i 8 godina kako nisu pronađene ubice jagodinskog dopisnika "Večernjih novosti" Milana Pantića.

UNS smatra da ne samo da je ondašnja država bila umešana u ove zločine nego i da su današnje vlasti odgovorne zbog činjenice da su nalogodavci i izvršioci ovih ubistava i dalje neotkriveni.

Država je do sada pokazala da nije zainteresovana za rasvetljavanje ovih ubistava, da nije zainteresovana da rešava pokušaje ubistava novinara, kao što je postavljanje bombe na prozor stana novinara "Vremena" Dejana Anastasijevića, ali ni da strože kazni napadače, kao u slučaju Vlade Mitrića, dopisnika "Večernjih novosti" iz Loznice, koji je preživeo batinanje i tri godine živi pod celodnevnim policijskim nadzorom.

Kao i do sada, UNS traži od pravosudnih i istražnih organa da ne beže od otkrivanja nalogodavaca i ubica novinara, jer nas u to, uprkos obećanjima, uverava dosadašnji neuspeh i protok vremena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi