Naslovna  |  Saopštenja  |  "Kurir" ponovo krši Kodeks
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 04. 2009.

"Kurir" ponovo krši Kodeks


Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra da je uredništvo "Kurira" objavljivanjem fotomontaže na naslovnoj strani uz naslov "Firer" na kojoj je potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić prikazan kao Hitler prekršilo profesionalni Kodeks.

Obraćanje javnosti i čitaocima, kompromitujućim naslovima, fotografijama i kontekstom dovodi u opasnost osobe koje su izložene takvoj vrsti javnog žigosanja.

Dovođenje u kontekst najnegativnijih ličnosti svetske istorije sa ličnostima iz našeg javnog života, u ovom slučaju Dinkića sa Hitlerom, kreira atmosferu netrpeljivosti.

UNS poziva uredništvo "Kurira" da se pridržava Kodeksa novinara Srbije i prekine sa objavljivanjem naslovnih strana koje skoro svakodnevno zaslužuju profesionalnu osudu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi