Naslovna  |  Saopštenja  |  Isplatiti zarade i honorare zaposlenima u Mip radiju i Siti televiziji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 05. 2009.

Isplatiti zarade i honorare zaposlenima u Mip radiju i Siti televiziji


Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SNS) traže od uprave Fudbalskog kluba Partizan da se neisplaćene zarade zaposlenima i honorarcima MIP radija i Siti 1 televizije što pre izmire.

UNS i SNS ukazuju da zaposleni nisu primili plate od novembra, a da su poslednja dobijena primanja retroaktivno umanjivana za 30 odsto. Još drastičnija situacija je sa primanjima honorarnih saradnika, koji zaradu nisu primili već deset meseci.

UNS se 6. februara ove godine obratio generalnom sekretaru FK Partizan Darku Gruboru i direktoru Mipos-a d.o.o, osnivaču ovih medija, Zoranu Đorđeviću.
Grubor je u svom odgovoru naveo da je preduzeće „Mipos“ osnivač medija i da smo se obratili na pogrešnu adresu. Zatim je izneo da je FK Partizan u 2008. godini preduzeću „Mipos“ uplatio 7.463.832 dinara za „informisanje javnosti o radu klubova udruženih u JSD „Partizan““, a da je za istu namenu u 2009. do početka februara uplaćeno 1.000.000 dinara.

Direktor „Miposa“ Đorđević kao razlog za neisplaćivanje zarada novinarima i medijskim radnicima naveo je njihovu lenjost i nesposobnost.

UNS i SNS ukazuju da na sajtu FK Partizan http://www.partizan.rs/mediji.php?Jezik=sr&sec=7&sec1=4

stoji da su Mip radio i Siti 1 televizija deo medijskog centra FK Partizan.
Takođe, prema tvrdnjama zaposlenih, direktor Miposa prima platu od FK Partizan, a njihove radne knjižice su u FK Partizan.

UNS i SNS razumeju da ekonomska kriza pogađa sve pa i FK Partizan, ali
nemaju razumevanje što i pored brojnih zahteva zaposlenih i UNS-a niko iz Uprave nije želeo da počne razgovare o neisplaćenim zaradama, a kamoli da taj problem reši.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi