Naslovna  |  Saopštenja  |  SNSCG: Istražiti napad na Softića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 08. 2013.

SNSCG: Istražiti napad na Softića

Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) traži da se ispitaju sve okolnosti bombaškog napada koji se dogodio sinoć, kada je u dvorište porodične kuće novinara "Vijesti" u Beranama Tufika Softića bačena eksplozivna naprava. Bomba je bačena sinoć oko 22 sata, u trenutku kada je Softić u kući bio sa suprugom i decom.

 

“Sedeo sam u kući i čuo strašnu eksploziju. U prvom trenutku nisam znao da je u mom dvorištu. Izašao sam napolje da vidim šta se dešava kada mi je čuvar parkinga rekao da je video odsjaj iz mog dvorišta. Prišao sam automobilu koji je bio oštećen i video krater pored njega”, rekao je Softić SNSCG-u i dodao da je policija “prvo pretpostavljala da je u pitanju ‘šok bomba’, ali je preliminarno veštačenje pokazalo da je u pitanju razorni eksploziv-Trotil”.

SNSCG podseća da ovo nije prvi napad na Softića. Novinar “Vijesti” napadnut je i pretučen 2007. godine, ali napadači nikada nisu pronađeni.

SNSCG, koji čine UNS i UNCG traži od crnogorske policije da hitno pronađe odgovorne za ovaj napad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi