Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprimereno ponašanje Dragana Đilasa prema novinaru „Politike“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 09. 2013.

UNS: Neprimereno ponašanje Dragana Đilasa prema novinaru „Politike“

Udruženje novinara Srbije protestuje zbog neprimerenog ponašanja Dragana Đilasa prema novinaru "Politike" Dejanu Spaloviću, kome je na traženje odgovora o ceni za 25 odsto vlasništva u „Dajrekt mediji“ prodatih bugarskom biznismenu, rekao: „ Zini da ti kažem. Napiši još koji komentar o BusPlusu.“ UNS podseća Đilasa da je dužnost političara da odgovaraju na pitanja novinara, a javnost da ovo nije prvi put da se Đilas bahato odnosi prema novinarima.

 

To što se bivšem gradonačelniku Beograda ne sviđa komentar koji je Spalović objavio, nikako ne opravdava njegovo ponašanje. UNS podseća da je dužnost novinara, propisana Kodeksom novinara Srbije, da od nosioca javnih funkcija kontinuirano traže odgovore na pitanja od interesa za javnost, čak i kada oni odbijaju da na njih odgovore. Pitanje po kojoj je ceni prodato vlasništvo u agenciji koja je bila najveći zakupac oglasnog prostora u Srbiji, i na taj način direktno uticala na uređivačku politiku srpskih medija, svakako je od nesumnjivog interesa za javnost.

Komentari (13)

ostavi komentar
pet

27.09.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 12:47

Re: poenteri

Clanovi SNS-a bi mogli, za početak, da pišu komentare na sajtu Pravde. Nakon toga da malo treniraju na sajtu Kurira i na kraju poentiraju na www.politika.rs

Odgovori
pet

27.09.

2013.

milutin [neregistrovani] u 12:29

svasta

Svašta! Odvratna reakcija UNS-a u datim okolnostima. Posebno sto je drzavna agencija bila brza od sajta naseg udruzenja. Objavili su saopstenje pre UNS-a. Istina, Pink je objavio pre TANJUG-a :0

Odgovori
čet

26.09.

2013.

simic [neregistrovani] u 15:22

spalovic

ko je uopste spalovic ? poslusnik svakog rezima

Odgovori
čet

26.09.

2013.

simic [neregistrovani] u 15:16

spalovic

ma, taj spalevic vec vise od 20 godina pise kako vetar duva... hvalio je tog djilasa pre nekoliko godina, misleci da ce ovaj da utice da ga zaposle za stalno u politici, obzirom da je honorarac negde od 1991 - 1992. godine

Odgovori
čet

26.09.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:47

Re:

Mogao bi prvo da se opismenis

Odgovori
čet

26.09.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:37

Re:

Pa da. Hajde, hapsi bez dokaza. Onako ofrlje i na rekla-kazala. Zar se nesacamo tih vremena kada je Vucic bio u vlasti sa "velikim Slobom". Ista meta isto rastojanje. To je Djilasova privatna firma, bas kao sto je i svaka druga nepokretna imovina svakog drugog gradjanina Srbije njegovo vlasnistvo. A za porez treba se obratiti poreskoj upravi.

Odgovori
čet

26.09.

2013.

maria de [neregistrovani] u 11:24

uns reporting

nije pristojan odgovor, ali se može shvatiti u datim okolnostima. no, kako to da novinare ne iritiraju nepristojni, nevaspitani, vulgarni, nepismeni i gramatički nekorektni odgovori drugih, posebno aktuelnih naprednjačkih perjanica? njima se NE sme prigovoriti, je l' da?

Odgovori
sre

25.09.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 22:23

Zabela

Nadam se da ce biti ljubazniji prema onim tetoviranim sefovima spavaone u Zabeli kada ga budu zvali da se igra mame i tate

Odgovori
sre

25.09.

2013.

Vanja [neregistrovani] u 21:32

koentar

Ne ponosimm Djilasa , ali bi odgovorio isto

Odgovori
sre

25.09.

2013.

kosta [neregistrovani] u 19:26

Gde je granica: javno - privatno?

Bilo bi svakako u skladu sa njegovim javnim istupanjima a i stavovima stranke na čijem je čelu da je cifra o kojoj je reč dostupna javnosti. Kako će se na tu transakciju platiti i porez državi, tim pre nebi imalo razloga da se cifra skriva. Demokratska stranka se javno zalaže za Srbiju kao savremenu evropsku državu u kojoj treba da vladaju evropska pravila. Kada se pravila primene na lični interesa stranačkih prvaka, vidi se čemu služe. Za zamajavanje javnosti.

Odgovori
sre

25.09.

2013.

Luka [neregistrovani] u 18:59

Dzek Drvosek na delu

A sta drugo ocekivati od Djitlera.

Odgovori
sre

25.09.

2013.

Lala [neregistrovani] u 17:44

Naiva

Pa zar je novinar Dejan Spalovic stvarno mislio da će uopšte dobiti odgovor od Djilasa?!

Odgovori
sre

25.09.

2013.

anonymousRale [neregistrovani] u 17:11

Interes

Djilasa ne interesuje interes javnosti, već sopstveni interes.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi