Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Novinarima u Zaječaru omogućiti uslove za rad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 09. 2013.

UNS: Novinarima u Zaječaru omogućiti uslove za rad

Udruženje novinara Srbije traži da gradske vlasti Zaječara bez odlaganja omoguće novinarima da prate rad Gradske skupštine. Posle lokalnih izbora u Zaječaru održanih krajem jula ove godine gradske vlasti su odlučile da novinari, mediji i medijske produkcije mogu da prate zasedanje Skupštine grada isključivo u posebnoj prostoriji udaljenoj od skupštinske sale, preko monitora, što onemogućava televizijskim ekipama profesionalno izveštavanje.

 

Takođe, mediji se ne obaveštavaju o događajima u Skupštini grada, a novinari video materijal sa sednica, snimljen sa kamera za video nadzor, dobijaju i sa dva dana zakašnjenja i to sa mejl adrese televizije „Best“ koju kontrolišu gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović i predsednik Skupštine grada Saša Mirković što se može jasno videti iz istraživanja medijske produkcije „Za media“.   

UNS je u više navrata od protokola i nadležnih u Skupštini grada Zaječara objašnjenje za ovakav odnos prema medijima, ali odgovor nije dobio.

UNS podseća da po Zakonu o javnom informisanju niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja i da su organi vlasti dužni da ravnopravno tretiraju sve novinare i omoguće im da nesmetano rade svoj posao u javnom interesu. 

Komentari (4)

ostavi komentar
sub

28.09.

2013.

LILIEN [neregistrovani] u 17:55

Re:

Da li si ti iz Zaječara?!
Gde je ovo cenjeno udruženje novinara bilo,kada je Boško Ničić zabranjivao da novinari prate sednice skupštine?! Zašto su tada ćutali kao zaliveni?!

Odgovori
sub

28.09.

2013.

Skype88 [neregistrovani] u 17:29

Ma daj!?

Mislim da je svima omoguceno, nego su neki navikli na prethodnu vlast i sada im ne odgovara nesto. Niko im ne brani da izvestavaju i ostalo, mislim da je to sasvim normalno za novinare. Ali oni koji ne gotivve jednu politicku stranu, onda se nesto bune. Trenutno se bude nekadasnji ljudi Boska Nicica.
I pitanje za te "kojima nije omoguceno da rade", ako su novinari, zasto nisu izvestavali o milionskim malverzacijama radi odrzanja RK Zajecar. A sada je Zajecar u debelom minusu!

Odgovori
pet

27.09.

2013.

Нове књажевачке новине [neregistrovani] u 22:23

СТОП ШИКАНИРАЊУ!!!

"Нове књажевачке новине", писаном речју и фотографијом, прате дешавања у општини од интереса за све грађане. Лист излази два пута месечно, а новине можете читати и путем интернета, на адреси: http://www.mc.kcbor.net/knjazevacke-novine/

"Књажевачке", не добијају ни динар из општинског буџета предвиђеног за информисање грађана. Та регулатива још увек није упристојена, тако да се паре дају оном гласилу које је "ближе срцу" председнику општине. Објективност је преко потребна, али када постоји шиканирање медија и новинара од стране властодржаца, онда је излишно пратити било које активности власти - локални медиј је, по дефиницији свог постојања, опозиција власти! Тако би требало да буде...

Odgovori
čet

26.09.

2013.

gogin [neregistrovani] u 15:50

Konačno

Iako nikad nije kasno, Bogu hvala da je neko reagovao bar na nešto od dtravičnih zloupotteba novih zajecarskih vlasti. Ako se vlascu moze nazvati sacica bezskrupuloznih pljackasa budzeta.
A Vucic citi !!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi