Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zabrinut zbog kampanje "Infopresa" protiv Jete Džare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 06. 2009.

UNS zabrinut zbog kampanje "Infopresa" protiv Jete Džare


Udruženje novinara Srbije (UNS) zabrinuto je zbog kampanje koju protiv novinarke sa Kosova i Metohije Jete Džare vodi prištinski tabloid „Infopres“.

Nakon emisije od 28. maja posvećene slobodi medija na Kosovu i Metohiji, u kojoj je prikazano kako su izveštači Balkanske istraživačke novinarske mreže (BIRN) proterani iz zgrade Opštine Srbica u regionu Drenice, gde su im naoružani ljudi oduzeli novinarski materijal, „Infopres“ je nazvao Džaru „špijunkom srpske tajne policije“ i zatražio da se njena emisija „Život na Kosovu“ ukine.

UNS je zabrinut zbog pritisaka i opasnosti po bezbednost novinarke kojoj su već upućene pretnje smrću, posebno imajući u vidu da je tabloid „Infopres“ dnevnik koji najviše prihoduje od reklama koje objavljuju institucije vlasti.

UNS podseća da je ovaj tabloid na naslovnoj strani objavljivao spiskove Srba, navodnih učesnika u zločinima protiv Albanaca, koji su zapravo bili spiskovi teritorijalne odbrane i koji nisu imali nikakve veze sa učešćem u sukobima na KiM.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi