Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Istražiti zločine nad novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 11. 2013.

UNS: Istražiti zločine nad novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) povodom 23. novembra, Međunarodnog dana protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, poziva policiju, tužilaštvo i pravosuđe Srbije da pronađu i kazne izvršioce i nalogodavce ubistava Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i rasvetle okolnosti smrti Dade Vujasinović. Povodom pretnji Radeta Markovića „da će Srbiju baciti na kolena“ objavljivanjem tajnih dosijea Službe državne bezbednosti , UNS upozorava državne organe i vlast u Srbiji da su dužni da javnosti saopšte punu istinu o ubistvima novinara i da nikakvi „državni razlozi“ niti pretnje ucenama i dosijeima ne smeju da ugroze te istrage.

 

UNS podržava i ceni dosadašnji rad Komisije za istraživanje ubistava novinara i očekuje da će ona imati odlučujuću ulogu u rasvetljavanju svih okolnosti ubistva novinara u Srbiji.

UNS ističe da  su medijske slobode u Srbiji i dalje ozbiljno ugrožene, što potvrđuje i činjenica da novinari Brankica Stanković i Vladimir Mitrić moraju da rade pod dvadesetčetvoročasovnom policijskom zaštitom.

UNS podseća da je od 1991. do 2001. ubijeno i nestalo 37 novinara srpskih medija, uključujući i medijske radnike koji su stradali u NATO bombardovanju RTS-a.

Ni u jednom slučaju počinioci i nalogodavci ovih zločina nisu procesuirani.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi