Naslovna  |  Saopštenja  |  PO DS da izmiri dugovanja „Dnevnik Vojvodina presu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 11. 2013.

PO DS da izmiri dugovanja „Dnevnik Vojvodina presu“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da Pokrajinski odbor Demokratske stranke Vojvodine izmiri obaveze prema „Dnevnik Vojvodina presu“, izdavaču lista „Dnevnik“, za štampanje promotivnog materijala ove stranke za prošlogodišnje izbore.

 

Preduzeće „Dnevnik Vojvodina pres“ štampalo je po narudžbini PO DS-a 990.200 kolornih primeraka novina s likom Bojana Pajtića na naslovnoj strani. Od ukupnog broja primeraka, PO DS-a platio je za 190.000 primeraka 1.244.310 dinara, dok je za 800.200 ostao dužan „Dnevnik Vojvodina presu“ 5.240.509 dinara.

UNS podseća da je Demokratska stranaka, koja ima većinu u Vladi Vojvodine, a čiji je predsednik Pokrajinskog odbora Bojan Pajtić, bez ikakvog opravdanog razloga izdavaču lista „Dnevnik“ već uskratila mesečnu finansijsku podršku od 5 miliona dinara za prvih šest meseci ove godine, a koja je predviđena budžetom Pokrajine.

UNS ovakve postupke stranaka, posebno ako su na vlasti, smatra ne samo nedozvoljenom poslovnom praksom, već i otvorenim pritiskom na slobodu medija.

UNS ističe da je apsolutno neprihvatljivo da novinari i medijski radnici koji žive u veoma teškim finansijskim prilikama svojim novcem finansiraju izbornu propagandu vladajuće stranke koja sa pozicija vlasti neposlušnim medijima uskraćuje i dotacije koje im pripadaju odlukom pokrajinskog parlamenta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi