Naslovna  |  Saopštenja  |  NDNV, UNS i NUNS protestuju zbog privođenja fotoreportera Bete
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 12. 2013.

NDNV, UNS i NUNS protestuju zbog privođenja fotoreportera Bete

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije protestuju protiv današnjeg privođenja i legitimisanja fotoreportera novinske agencije Beta Dragana Gojića u Novom Sadu. Gojića su, dok je fotografisao labudove u širem centru Novog Sada, privele osobe koje su se predstavile kao pripadnici Vojno-bezbednosne agencije, naredili mu da prekine telefonsku vezu sa redakcijom, pregledali snimke na fotoaparatu i uzeli lične podatke, navodno zbog toga što je fotografisao u blizini objekta bivšeg Vojnog odseka.

 

NDNV, UNS i NUNS podsećaju nadležne u Srbiji da fotografisanje labudova nije nikakvo delo protiv bezbednosti države, a da niko ne sme da sprečava slobodu javnog informisanja, naročito mogućom zloupotrebom državnih i privatnih ovlašćenja.

Novinarska udruženja zahtevaju odgovor od nadležnih institucija na pitanje koji su zakoni Republike Srbije prekršeni fotografisanjem labudova, ko je i po čijem naređenju priveo fotoreportera Gojića, kao i tumačenje vojnih organa šta se - a šta ne - po njihovom mišljenju, sme fotografisati u Srbiji, i koji su kriterijumi za to u digitalnoj epohi i u eri satelita. 

 

NDNV, UNS i NUNS

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi