Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži policijsku zaštitu za urednika „NS reportera“ Milorada Bojovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 12. 2013.

UNS traži policijsku zaštitu za urednika „NS reportera“ Milorada Bojovića

Udruženje novinara Srbije zabrinuto je za sigurnost glavnog urednika novosadskog nedeljnika „NS reporter“ Milorada Bojovića kojem već nedelju dana stižu SMS pretnje. UNS je imao uvid u pretnje upućene Bojoviću, a u kojima se vređa njegova ličnost i poreklo i preti mu se likvidacijom. „Pretnje upućuje nepoznata osoba. Od petka 29. novembra, kada sam dobio prvi SMS, do danas, dobio sam više od 30 pretnji, s različitih brojeva telefona“, rekao je Bojović.

 

Bojović smatra da pretnje imaju veze sa tekstovima objavljenim u „NS reporteru“.

„U poslednja tri meseca objavili smo seriju tekstova o nameštenim tenderima u vojvođanskom zdravstvu, kao i seriju istraživačkih priča o fantomskim firmama koje su dobijale novac iz pokrajinskih fondova, a bavili smo se i građevinskom mafijom. U svom uvodniku često kritikujem političare, kako iz grada, tako i iz pokrajinske i republičke vlasti“, kaže Bojović.

UNS traži da novosadska policija i tužilaštvo utvrde i procesuiraju one koji prete Miloradu Bojoviću i zahteva policijsku zaštitu Milorada Bojovića dok se ne pronađu vinovnici ovog krivičnog dela.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi