Naslovna  |  Saopštenja  |  Podržavamo pravedniju podelu budžetskog novca u Subotici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

11. 07. 2009.

Podržavamo pravedniju podelu budžetskog novca u Subotici


Klub novinara UNS-a u Subotici podržava odluku Gradskog veća da novac namenjen za javno informisanje, kulturu i izdavačku delatnost ubuduće dodeljuje i projektima pisanim na jezicima koji nisu ozvaničeni u administraciji grada.

To znači da će predstavnici najbrojnije bunjevačke, ali i drugih manjih nacionalnih zajednica u Subotici čiji jezici nisu u zvaničnoj upotrebi, barem kada je u pitanju raspodela dela novca iz lokalnog budžeta, biti stavljeni u ravnopravan položaj sa srpskom, mađarskom i hrvatskom zajednicom.

Udruženje novinara Srbije poziva Skupštinu grada Subotice da usvoji predloženu izmenu Pravilnika o dodeli sredstava budžeta grada u oblasti kulture, javnog informisanja i izdavačke delatnosti i podseća da su upravo Bunjevci, čiji govor danas nije u zvaničnoj upotrebi u gradu, zajedno sa srpskom, mađarskom i drugim zajednicama, od početka stvarali istoriju štampe u Subotici.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi