Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlada da poništi konkurs za direktora Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 03. 2014.

UNS: Vlada da poništi konkurs za direktora Tanjuga

Udruženje novinara Srbije (UNS) ponavlja zahtev Vladi Srbije da poništi konkurs za direktora novinske agencije Tanjug jer je Komisija za imenovanja Vlade RS po kratkom postupku i bez pravog obrazloženja eliminisala većinu kandidata, sa apsurdnim objašnjenjem da nisu dostavili dokaze koji konkursom nisu ni traženi.

UNS-u su se za pomoć obratili novinari Tanjuga koji su na ovaj način eliminisani. Oni optužuju Komisiju Vlade Srbije za nameštanje konkursa, a nekoliko novinara Tanjuga zatražilo je status uzbunjivača od Agencije za borbu protiv korupcije.

Konkurs za direktora Tanjuga objavljen je u Službenom glasniku 12. jula 2013. godine, a ni posle osam meseci još uvek niko nije izabran.

UNS od Vlade Srbije traži da raspiše novi konkurs i odgovori na pitanje -  zašto se konkurs za izbor direktora Tanjuga razlikuje od svih ostalih koje je raspisala Vlada Srbije za direktore javnih preduzeća, uključujući i medijske kuće?

Komentari (4)

ostavi komentar
sub

08.03.

2014.

Starac tanjugovac [neregistrovani] u 11:45

Od sumraka do svitanja

Nadam se da ce gospoda na vlasti i pored obaveza u izbornoh kampanji naci dva minuta da procitaju saopstenje UNS-a. Posto se vec toliko zalazu za borbu pritiv kriminala i korupcije i pravnu drzavu neka to pokazu na delu. Inace,jedan kolega snimatelj sa jedne televizije mi je nedavno u kafanskiom razgovoru ispricao kako mu je iz Tanjuga nudjeno da "na crno" radi kao pomoc dok traje izborna kampanja sa sve detaljnin opisom kako ce da ga plate bez ikakvog ugovora. Naravno da covek nije pristao.Sta se radu na dtugim mestima kada drzavna agencija radi "na crno"?

Odgovori
pet

07.03.

2014.

Otporasica [neregistrovani] u 11:50

Bravo!

Bravo za Politiku u kojoj je objavljeno saopstenje UNS-a. VALJDA CE KONACNO NEKO NADLEZAN TO DA VIDI. Ako ne prate udruzenja novinara i njihove sajtove i ne citaju komentare,valjda citaju novine. Ponistite konkurs hitnoo!

Odgovori
pet

07.03.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 01:15

E stvarno vise!

Samo me zanima da li bilo ko iz te iste Vlade cita ove inicijative UNS-a. I ako zaista znaju za ovo zasto se ne oglase? Hoce li neko konacno da reagije i ponisti taj konkurs, koji je vise nego jasno, potpuno protivzakonit. Ljudiiiiiii, kako da glasamo za borbu protiv korupcije kada niko ne reaguje na to sto su se novinari prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije kao uzbunjivaci, a radi se o javnom preduzecu i direktorki istog, koja je nepotizmom i samo prijateljskim vezama prosla konkurs! Pa da li ste stvarno svi isti?! Pokazite na delu da niste!

Odgovori
čet

06.03.

2014.

Modesty [neregistrovani] u 18:14

Evropo, eve me!

Pa kakva li je tamo situacija kada zaposleni traže status uzbunjivača! Šta ta žena zamišlja da je Tanjug njena privatna prćija, pa nije joj babo to ostavio. Navodno slobodni mediji, sve uz pomoć Vlade Srbije koja se deklarativno do grla zaglibila u evropske vrednosti! Sada lepo neka ponište konkurs, smene članove komisije koji su bilo čiji kućni ili kafanski prijatelji i obezbede ravnopravan tretman svim kandidatima.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi