Naslovna  |  Saopštenja  |  Zajednički predlog Asocijacije medija, UNS-a i NUNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

21. 07. 2009.

Zajednički predlog Asocijacije medija, UNS-a i NUNS-a


Upravni odbor Asocijacije medija zajedno sa predstavnicima Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Udruženja novinara Srbije još jednom je razmatrao Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju koji je Vlada Republike Srbije uputila na usvajanje Skupštini.

Tim povodom Asocijacija medija, NUNS i UNS saglasni su da bi prenos i raspolaganje pravima na javnom glasilu morali da budu regulisani saglasno zakonskim odredbama koje se odnose na načelo solidarne odgovornosti saugovarača.

Saglasni su i da visina kazni koje bi se izricale javnim glasilima ne može biti vezivana za prihode od prodatog tiraža i oglasnog prostora, kao i da uslovna kazna u slučaju prvog prestupa važi za sve prekršaje. Visina kazni takođe ne sme da prelazi zakonski maksimum predviđen Zakonom o privrednim prestupima i Zakonom o prekršajima.

NUNS, UNS i Asocijacija medija ostaju pri svojim dosadašnjim predlozima i primedbama i pozivaju predlagače i parlamentarne stranke da još jednom razmotre zajedničke predloge, kao i samostalne primedbe asocijacija i udruženja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi