Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da istraži napad na Dejana Anđusa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 06. 2014.

UNS: Policija da istraži napad na Dejana Anđusa

Udruženje novinara Srbije (UNS) zaprepašćeno je sinoćnim napadom predsednika KK Crvena Zvezda Nebojše Čovića na voditelja TV Kopernikus Dejana Anđusa. Anđus je UNS-u rekao da ga je Nebojša Čović sinoć nakon emisije sačekao ispred televizije.

 

“Nezadovoljan mojim komentarima u emisiji da ‘nije zaslužio da bude predsednik Crvene Zvezde’, kao i spominjanjem njegovog sina Filipa Čovića, Nebojša Čović me je fizički napao. Udario me dva puta pesnicom u glavu i tri puta u predelu donjeg stomaka. Napad sam prijavio policiji koja je odmah napravila zapisnik,” rekao je Anđus.

UNS-u PR služba KK Crvena Zvezda rekla da ”još uvek ne mogu da komentarišu incident”.

UNS traži od policije da što pre istraži ovaj incident i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

04.06.

2014.

Buzz [neregistrovani] u 19:20

Batina ima dva kraja

Naravno da ne opravdavam nikakvu upotrebu sile, naročito ako je ona jedan od načina da ljudi iskažu svoje suprotno "mišljenje" u odnosu na nekog ko to mišljenje ne zastupa, ali ono što Anđus radi na Kopernikus televiziji je sve samo ne novinarstvo (niti voditeljstvo). Jer taj vokabular, način "kritike" i "činjenice" s kojim on raspolaže i optužuje druge ljude liči na najgore vreme AGITPROPA. On je daleko od etike novinara i sramno se spušta na najniži nivo ostrašćenosti, otvoreno i bez mere se stavljajući na jednu od strana u "sporu" kad bilo koga, zbog bilo čega napada. Ustvari, to i nije napad na ljude i njihovoi delo nego je EGZEKUCIJA. E sad, onaj koji se služi silom, od sile i strada. Batina ima dva kraja. Pa...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi