Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Stop pristiscima zbog kritike vlasti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 06. 2014.

UNS: Stop pristiscima zbog kritike vlasti

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije protestuje zbog privođenja na informativni razgovor novinara RTV Mladenovac Dragana Nikolića zato što je na svom fesjbuk profilu preneo pasus iz kolumne novinara Aleksandra Bećića pod naslovom „Vesić. Goran Vesić“ sa portala Kolumnista.

Novinar Dragan Nikolić juče je pozvan u policiju na informativni razgovor u svojstvu građanina po prijavi narodnog poslanika SNS-a iz Mladenovca Milorada Cvetanovića, a na osnovu člana 288. stav 1. Zakonika o krivičnom postupku.

U kolumni „Vesić. Goran Vesić“ Aleksandar Bećić je kritikovao gradskog menadžera Beograda Gorana Vesića zbog izjave da su građani koji su evakuisani iz Obrenovca načinili štetu u beogradskim hotelima od oko 100.000 evra.

Dragan Nikolić u komentaru na Fejsbuku preneo je deo teksta kolumne Aleksandra Bećića koji glasi: „Da li znate da ljudima koje ste tako ocrneli sad niko neće da pruži ruku i da kaže 'nemojte tamo, vi imate dete, dođite u našu vikendicu'?! Da li znate da ste od ljudi koji su ostali bez igde ičega napravili huligane? Bilo koja vlast da je ovo uradila: crvena, žuta, plava, zelena, ponavljam: bilo koja, rekao bih uvek isto: sram vas i stid bilo!“

Kako je Nikolić izjavio za RTV Mladenovac, „republički poslanik naprednjaka Milorad Cvetavnović podneo prijavu protiv mene zbog 'nanošenja štete i kvarenja ugleda visokih funkcionera Srpske napredne stranke'.

UNS ističe da su javnoj kritici podložni svi, pa i najviši funkcioneri političkih partija i da njihove funkcije ne smeju biti prepreka za pravo građana da ih kritikuju.

UNS je zabrinut što pojedinci na državnim položajima olako optužuju medije zbog kritike i podnose prijave policiji protiv novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi