Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlast u Grockoj da omogući rad novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 06. 2014.

UNS: Vlast u Grockoj da omogući rad novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinskih vlasti u Grockoj da omoguće nesmetan rad i izveštavanje novinara. Novinarima portala Naša Grocka Info od oktobra je zabranjeno da prisusutvuju sednicama Skupštine opštine Grocka, a poslednji slučaj sprečavanja novinara ovog portala da rade svoj posao bio je u petak, 6. juna.

Kako za UNS kaže glavni i odgovorni urednik portala Naša Grocka Info Željko Matorčević, predsednik opštine “na sednici Skupštine javno je rekao da dok god je on na toj funkciji, novinari ovog sajta neće moći da da prisustvuju sednicama ali i bilo kom događaju koji se održava u opštinskim prostorijama”.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović rekao je za UNS da je razlog nedozvoljavanja novinarima ovog portala da prisustvuju to što se “na vreme nisu prijavili za akreditacije”.

“Zbog urednika Matorčevića koji je ranije pravio probleme na sednicama Skupštine, uveli smo akreditovanje novinara, da bismo znali ko dolazi. Nije tačno da im je zabranjeno, samo neka se akredituju i moći će da uđu”, rekao je Dilberović za UNS.

UNS poziva opštinske vlasti na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja. 

UNS podseća da su organi vlasti dužni da ravnopravno tretiraju sve novinare i da im omoguće da nesmetano rade svoj posao u javnom interesu. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi