Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: ED „Jugoistok“ da ravnopravno tretira novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 06. 2014.

UNS: ED „Jugoistok“ da ravnopravno tretira novinare

Udruženje novinara Srbije protestuje zbog različitog tretmana medija u niškom javnom preduzeću „Jugoistok“. Kako je UNS-u naveo urednik portala Južne vesti Predrag Blagojević, nakon što je od firme ED „Jugoistok“ tražio spisak 50 najvećih dužnika među pravnim licima na teritoriji Niša, iz „Jugoistoka“ su ga uputili na „EPS snabdevanje“, iako je nekoliko dana ranije kolegama iz drugih medija ovaj spisak dostavljen.

 

U ED „Jugoistok“ za UNS navode da oni „ne diskriminišu medije, nego da im je nakon što su prosledili spisak drugom mediju, a pre nego što su Južne vesti zatražile istu informaciju, stiglo obaveštenje iz ''EPS snabdevanja' da od sada sve zahteve prosleđuju njima jer su to njihovi kupci“.

„Greška je bila što smo uopšte prosledili medijima tu informaciju. Od sada ćemo ih uvek upućivati na 'EPS snabdevanje' jer mi ne možemo davati takve informacije“, kažu iz Pres službe „Jugoistoka“.

UNS podseća da je novinarima Južnih vesti i pre nedelju dana uskraćeno da od direktora „Jugoistoka“ Darka Bulatovića dobiju izjavu o isključenjima struje najvažnijim gradskim institucijama u Nišu.

UNS ističe da su po članu 10. Zakona o janom informisanju  javne službe i javna preduzeća dužne da informacije o svome radu učine dostupnim za javnost i to pod jednakim uslovima za sve novinare i sva javna glasila.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

16.06.

2014.

Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti [neregistrovani] u 13:21

U laži su kratke noge

Odgovor press službe "Jugoistoka" pokazuje zastrašujuć nivo bahatosti!

Kao odbranu zbog optužbi za diskriminaciju medija koriste laž - tvrdeći da su Južne vesti podatke tražile nakon što je Jugoistok već dostavio te iste podatke City radiju.

- 23. maja je City radio tražio podatke o najvećim dužnicima
- 4. juna su taj isti podatak tražile Južne vesti
- 6. juna je poslat odgovor City radiju (deo podataka)
- 9. juna je poslata dopuna odgovora City radiju

Dakle, Južne vesti su podatke tražile PRE nego što je odgovoreno City radiju.

Odgovori
pon

16.06.

2014.

новинар [neregistrovani] u 12:45

ИМА И ПРЕЧИХ СТВАРИ...

За почетак би господа из ПД "Југоисток"-а могла да се запитају шта ће са толиким новопримљеним политичким кадровима (првенствено из СПС-а) који су примљени пар дана пред ступање на снагу Закона о забрани запошљавања у наредне две године?! Колико их само има по локалним електродистрибуцијама у Књажевцу, Бору, Зајечару...Ваљда ће нови Закон о раду, а на основу новине по којој отпремнине следе само за време проведено у последњој фирми, омогућити решавање баласта на грбачи народа у последњих 15 и више година! Ово је прилика коју јавни сектор и држава не смеју да пропусте!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi