Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Obezbediti nesmetan rad medijskim radnicima na sportskim događajima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 06. 2014.

UNS: Obezbediti nesmetan rad medijskim radnicima na sportskim događajima

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog jučerašnjeg incidenta na košarkaškoj utakmici Crvena Zvezda- Partizan u hali Pionir na kojoj su povređeni novinari “Blica” i agencije Beta i oštećen kompjuter novinara portala kosarka24 i traži od organizatora sportskih događaja da medijskim radnicima obezbede uslove za rad.

 

“Juče je u toku utakmice petarda eksplodirala na mom stolu od čega mi je krenula krv iz nosa. Neko vreme mi je zujalo u ušima i ništa nisam čuo. Čuo sam da je kolega iz Bete pogođen flašom u glavu, dok je kolegi sa portala kosarka24 upaljačem koji je bačen sa tribina razbijen laptop”, rekao je reporter “Blica” Vladimir Bojčević UNS-u.

Bojčević je dodao da je “u derbiju koji je ranije igran u Železniku situacija bila još gora i da su novinari uvek smešteni tik ispod navijača, zbog čega često stradaju”.

“Tada je bio veći pakao. Bačena su tri topovska udara zbog kojih nisam ništa čuo naredna dva dana, kolegi iz Večernjih novosti je bila pocepana jakna, a kolegi iz Telegrafa pukla bubna opna. Tada smo morali da pobegnemo sa utakmice i sve stvari ostavimo tamo. Tek kad se smirilo, vratili smo se.”

UNS podseća da su novinari, fotoreporteri i snimatelji zbog propusta organizatora koji bi trebalo da im obezbede sigurnost, često mete agresivnih navijača i završavaju sa fizičkim povredama. Posle ovakvih incidenata nema reakcija nadležnih i niko ne snosi odgovornost.

UNS traži od organizatora sportskih događaja da ubuduće osiguraju nesmetan rad novinara i ne dozvole da se ovakvi propusti ponovo dese.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi