Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Protestujemo zbog pretnji novinarki RTV Vranje Mariji Krstić Jordanov
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 06. 2014.

UNS: Protestujemo zbog pretnji novinarki RTV Vranje Mariji Krstić Jordanov

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji koje je v.d. generalnog direktora kompanije „Jumko“ iz Vranja Goran Đorđević danas uputio novinarki RTV Vranje Mariji Krstić Jordanov.

 

„Moj radni zadatak bio je izveštavanje sa protesta dela radnika Jumka koji  su u štrajku već 6 meseci. Pošto sam uzela izjave dvoje sindikalnih vođa, želela sam da čujem i nekog od predstavnika rukovodstva kompanije. Dok sam razgovarala sa obezbeđenjem, prišao mi je v.d. generalnog direktora Goran Đorđević i počeo je da me vređa. Govorio je da sam luda, da je potrebno da se lečim, da sam dno dna i da se gubim sa poseda Jumka jer, kako je rekao, RTV Vranje dolazi u Jumko kako bi radnike koji štrajkuju još više podstrekivala na to. Uz psovke i grube reči pitao me je da li me je direktor poslao da huškam štrajkače? Više puta sam ga zamolila da stane pred kameru i iznese svoj stav o problemima u Jumku,ali on je to odbio“, rekla je Krstić Jordanov UNS-u i dodala da je Đorđević „ rekao obezbeđenju da me izbace i pretio da će pozvati policiju i podneti krivičnu prijavu protiv mene zbog neovlašćenog snimanja. To je i učinio,ali je ubrzo zatim povukao prijavu.“

Goran Đorđević u izjavi za UNS negirao je tvrdnje novinarke RTV Vranje da ju je vređao i dodao da jeste pozvao policiju zato što novinarska ekipa bez njegove dozvole nije smela da uđe na posed kompanije.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi