Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Privođenjem Andrije Igića policija zloupotrebila ovlašćenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

28. 06. 2014.

UNS i DNKiM: Privođenjem Andrije Igića policija zloupotrebila ovlašćenja

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije protestuju zbog privođenja novinara RTS-a Andrije Igića u stanicu policije u Gračanici. U izjavi UNS-u Igić je rekao da je sinoć oko 20 sati automobilom stao blizu ulaza u manastir Gračanica kako bi snimatelj izneo opremu jer je trebalo da izveštavaju sa manifestacije Vidovdansko pesničko bdenije.

 

„Kada sam automobilom počeo da se udaljavam za mnom je krenuo policajac i odmah  pozvao interventnu patrolu koja mi je stavila lisice na ruke, a od guranja uza zid dobio sam povredu ispod desnog oka“ rekao je Igić UNS-u.

U izjavi UNS-u komandir policijske stanice Gračanica Bratislav Trajković tvrdi da je Andrija Igić priveden zato što nije postupio po naredbi službenog lica da pomeri automobil i zbog odbijanja saradnje sa policijom.

 UNS i DNKiM smatraju da je policija zloupotrebila ovlašćenja jer nije bilo razloga za privođenje i zadržavanje Andrije Igića u policijskoj stanici skoro tri sata.

Igić je rekao UNS-u da policiji nije bio dovoljan jedan alko test pa je morao dvaput da dokazuje da nije konzumirao alkohol.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi