Naslovna  |  Saopštenja  |  Kopernikus da vrati u kabl Televiziju Kolubara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 08. 2009.

Kopernikus da vrati u kabl Televiziju Kolubara


Udruženje novinara Srbije traži od kablovskog distributera Kopernikus da vrati u mrežu Televiziju „Kolubara RTL“ iz Lazarevca, koju je pre 15 dana bez obrazloženja isključio.

U Televiziji Kolubara kažu da su isključeni iz kabla 29. jula, oko 20 sati, posle informativne emisije Pres info, u kojoj su saopšteni podaci da je u Rudarskom basenu Kolubara potrošeno 80 miliona evra u poslednjih godinu i po dana za najam mehanizacije.

UNS apeluje na kablovskog distributera Kopernikus da vrati u mrežu Televiziju Kolubara, jer ako su postojali bilo kakvi tehnički problemi za prekid njihovog programa, do sada su morali biti otklonjeni.

- Nedopustivo je da se televizija čiji signal pokriva kablom nekoliko opština bez najave isključi iz mreže, a da i posle dve nedelje nema zvaničnog objašnjenja za taj postupak. Na žalost oblast kablovske distribucije je neregulisana pa se dešava prava „hajdučija“. Ovo je moguće i zato što do sada kablovski emiteri nisu kažnjavani za ovakve prekršaje – kaže generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

Redovan program “Kolubara RTL“ za sada emituje samo preko predajnika na brdu Stubički Vis i mogu ga, antenskim putem, pored gledalaca na terotoriji Opštine Lazarevac pratiti i u susednim opštinama uključujući Obrenovac i Valjevo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi