Naslovna  |  Saopštenja  |  Tadićev potpis sprečio hitnu ocenu ustavnosti Zakona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 09. 2009.

Tadićev potpis sprečio hitnu ocenu ustavnosti Zakona


Udruženje novinara Srbije (UNS) razočarano je zbog činjenice da je predsednik Srbije Boris Tadić ekspresnom brzinom potpisao Zakon o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i time onemogućio da narodni poslanici zatraže hitnu ocenu Ustavnog suda o ustavnosti ovog akta.

Ovim postupkom predsednika Srbije vlast je pokazala da hoće da odloži proveru ustavnosti spornog Zakona, umesto da je ubrza.

Time je predsednik Srbije ubrzao stupanje na snagu Zakona koji je nedemokratski i po načinu i po postupku donošenja, i antievropski po svojoj suštini, i preuzeo na sebe odgovornost za njegove moguće posledice.

UNS ističe da će juče usvojeni i potpisani Zakon biti dostupan javnosti tek sutra, u Službenom glasniku broj 71, koji će nositi datum 31. avgust 2009.

UNS je zatražio od zaštitnika građana Saše Jankovića da pokrene postupak ocene ustavnosti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju.

Pozivamo sve novinare koji se nađu na udaru ovog zakona da se obrate radi podrške i pružanja pravne pomoći.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi