Naslovna  |  Saopštenja  |  Grad Niš da uskladi svoje propise sa Zakonom o javnom informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

11. 02. 2015.

Izvor: UNS, NUNS, NDNV, Lokal pres i ANEM

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja - UNS, NUNS, NDNV, Lokal pres i ANEM

Grad Niš da uskladi svoje propise sa Zakonom o javnom informisanju

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, Lokal pres i ANEM) poziva gradske vlasti Niša da što pre stave van snage Odluku o javnom informisanju od značaja za grad Niš, od 13. marta 2013. godine, kako bi se stvorili preduslovi za doslednu primenu Zakona o javnom informisanju i medijima.

 

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja pozdravlja odluku niških vlasti da se budžetska pozicija "Informisanje javnosti" za 2015. godinu sa 20 uveća na 70 miliona dinara.

Ipak, za pravilnu raspodelu tog novca neophodno je usaglašavanje lokalnih propisa sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i odgovarajućim podzakonskim aktima.

Time bi se sproveo i dogovor gradonačelnika Niša sa predstavnicima Medijske koalicije i Misije OEBS, postignut na sastanku u avgustu 2014. godine.

Odluku o javnom informisanju grada Niša suprotna je Zakonu o javnom informisanju i medijima koji predviđa projektno finansiranje medijskih sadržaja u javnom interesu.

Pored toga što je kao cilj navedeno informisanje građana o aktivnostima gradskih vlasti, spornom odlukom je predviđena dodela novca medijima na konkursu po zakonu koji uređuje postupak javnih nabavki.

 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

12.02.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 09:24

TVitko

U Nišu u šali kažu da će sa će se polovinom godine ugasiti i Niška televizija NTV a daće ostati samo RTV Belami / TVitko/ čiji je vlasnik Vitko Radomirović, koji je inače i vlasnik dnevog lista Narode novine, zaječarskog nedeljnika Tim0k i pirotske Slobode.On je poslednjih godina dobijao gotovo sve pare koje su u gradskom budžetu bile namenjene medijima. To bi moralo da se zaustavi već u podeli sredstava za ovu godinu čime bi TVitko televiyija morala prestati da bude gradski miljenik.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi