Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: MUP da odgovori TV B92 zašto je Brankici Stanković potrebno obezbeđenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 03. 2015.

UNS: MUP da odgovori TV B92 zašto je Brankici Stanković potrebno obezbeđenje

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova da odgovori na zahtev TV B92 i javno saopšti zašto je novinarka B92 i urednica „Insajdera“ Brankica Stanković šest godina pod policijskom zaštitom. TV B92 je, povodom izjave člana uprave FK Crvena zvezda Nebojše Čovića, koji je u emisiji "Teška reč" doveo u pitanje opravdanost policijskog obezbeđenja Brankici Stanković, zatražio od MUP-a da javno saopšti zašto je ona pod policijskom zaštitom 24 sata dnevno, s obzirom na to "da je odluka o tome doneta na osnovu bezbednosnih procena".

Ova televizija danas je objavila da je, u dogovoru sa urednicom redakcije Insajder Brankicom Stanković,odlučila da do daljnjeg odloži emitovanje emisije "Reporter".

UNS smatra da MUP treba da nedvosmisleno i jasno odgovori na zahtev B92 kako bi bile otklonjene sve sumnje u opravdanost policijskog obezbeđenja i omogućen rad Brankice Stanković, redakcije „Insajdera“ i emitovanje emisije „Reporter“.

UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama  svih onih na čije nezakonite poslove ukazuju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi