Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nedopustive pretnje dopisniku „Informera“ iz Novog Pazara Anelu Grboviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 03. 2015.

UNS: Nedopustive pretnje dopisniku „Informera“ iz Novog Pazara Anelu Grboviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji koje je dopisniku „Informera“ iz Novog Pazara Anelu Grboviću uputio načenik Hirurškog sektora Zdravstvenog centra Novi Pazar Šefćet Hajrović i poziva policiju da istraži sve okolnosti ovog događaja.

 

Kako je UNS-u rekao Grbović, „nakon konferencije za štampu koja je danas održana u Zdravstvenom centru Novi Pazar Hajrović mi je rekao: 'vi nemate pravo da pitanja, marš napolje' i počeo da mi se približava. Kada sam ga pitao da li on to meni preti i da li hoće da me udari, rekao mi je: 'Vidimo se napolju',“ naveo je Grbović.

Anel Grbović je protiv Hajrovića podneo prijavu policiji i o događaju obavestio direktora Zdravstvenog centra Mirsada Đerleka.

„Podnesite prijavu našoj pravnoj službi i ja ću pokrenuti disciplinski postupak“, rekao je Đerlek za „Informer“.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja  informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi