Naslovna  |  Saopštenja  |  Omogućite emitovanje programa radija Kontakt plus
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 10. 2009.

Omogućite emitovanje programa radija Kontakt plus


Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje postupak JP Trepča, koje je danas uz pomoć obezbeđenja zabranilo ulazak novinara radija "Kontakt plus" u prostorije redakcije u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

UNS traži da rukovodstvo JP Trepča hitno omogući nastavak emitovanja programa ovog radija.

Uprkos tome što je jutros izmiren deo dugovanja za prostor koji radio "Kontakt plus" iznajmljuje od JP Trepča, obezbeđenje postavljeno ispred ulaza u zgradu nije dozvolilo novinarima da uđu u redakciju.

Radio se nalazi u zgradi u vlasništvu JP Trepča koje, iako je ugovorom obavezano, nije uspelo tokom prošle godine da obezbedi neprekidno napajanje strujom neophodno za rad ovog medija.

Istovremeno RTV Most i Radio Kosovska Mitrovica rade u prostoru čiji je vlasnik JP Trepča i oslobođeni su plaćanja zakupa.

UNS podseća da je "Kontakt plus" najslušanija srpska radio stanica na Kosovu i Metohiji i važan oslonac mreže radio stanica na srpskom jeziku - Kosma.

UNS se zbog ranijih pretnji da će novinarima biti zabranjen ulaz u redakcijske prostorije obraćao ministru za KiM Goranu Bogdanoviću i direktoru JP Trepča Jovanu Dimkiću koji su najavili da će uraditi sve da se taj problem reši.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi