Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Otkriti ko preti novinarkama „Politike“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 08. 2015.

UNS: Otkriti ko preti novinarkama „Politike“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije da što pre identifikuje muškarca koji je juče telefonom pretio novinarkama „Politike“ Jeleni Popadić i Anici Telesković jer su pisale o tome ko su stanovnici luksuznih vila u državnom vlasništvu koje iznajmljuje DIPOS.

 

Na redakcijski broj "Politike", muškarac koji nije želeo da se predstavi, juče je negodovao zbog pisanja ovog lista o DIPOS-u, raspitivao se za kvalifikacije novinarki i izvorima koje su koristile u istraživanju, da bi razgovor završio rečima: „Neko će vas na kraju edukovati“.

„Pitao me je da li mi snosimo i da li smo svesni odgovornosti za ono što pišemo, koje smo izvore koristile i koje su naše kompetencije da o tome pišemo. Pitala sam čime je konkretno nezadovoljan, ali nije hteo da kaže. Ponudila sam mu demanti, ali nije želeo, kaže da je samo hteo da nas nešto nauči, da bi na kraju razgovor završio pretnjom“, rekla je UNS-u Anica Telesković.

UNS je zabrinut zbog pretnji novinarkama i očekuje od nadležnih da reaguju.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

16.12.

2015.

Dragan [neregistrovani] u 10:44

LAž, laž, laž

Baš bi voleli da vam neko preti zbog vaših "epohalnih" tekstova o Diposu, ali vam niko ne preti. Niste ni malo važni, da vam neko preti. Komentar ne sadrži nepristojni govor, nema uvreda, pretnji, šovinizma, rasizma....

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi