Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Aleksandar Vučić i Ivan Tasovac da od činovnika odbrane Zakon o javnom informisanju i medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 09. 2015.

Izvor: UNS

UNS: Aleksandar Vučić i Ivan Tasovac da od činovnika odbrane Zakon o javnom informisanju i medijima

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva premijera Aleksandra Vučića i ministra kulture Ivana Tasovca da odbrane Zakon o javnom informisanju i medijima koji se našao na udaru Agencije za privatizaciju. Ta agencija je pre dva dana suspendovala odredbe medijskog zakona o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima. Na taj način Agencija je novinarima i medijskim radnicima oduzela pravo na vlasništvo koje im pripada.

UNS očekuje da premijer i ministar kulture zaštite rezultat petogodišnjeg napornog rada na medijskoj reformi utemeljenoj na evropskim vrednostima. Sav taj rad obesmišljen je potezom birokrata iz Agencije za privatizaciju. Nisu valjda činovnici Agencije za privatizaciju ti koji u Srbiji mogu da donesu odluku da Zakon o javnom informisanju i medijima ne važi u procesu privatizacije i izlaska države iz vlasništva medija. Podsećamo da je medijski zakon zbog tog postupka i donošen.

Za slobodu medija nije dovoljno doneti zakon, on se mora i dosledno primenjivati. Tražimo da Vlada Srbije ne dozvoli da cela medijska reforma padne zbog samovolje birokrata koji su potpisali rešenje kojim se novinarima u Vranju oduzimaju zakonom zajamčena prava.

UNS traži i od evropskih i drugih međunarodnih ustanova, na čelu sa Evropskom unijom i OEBS-om, da zaštite zakon na čijem su donošenju insistirale i oko čijeg su se usvajanja itekako pitale.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi