Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti odgovornog za pretnje suvlasniku „Za medije“ Dušanu Vojvodiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 09. 2015.

UNS: Kazniti odgovornog za pretnje suvlasniku „Za medije“ Dušanu Vojvodiću

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji koje je aktivista Demokratske stranke iz Zaječara Vujadin Milošević uputio suvlasniku medijske kuće „Za medija“ Dušanu Vojvodiću na Fesjbuku i traži od nadležnih da utvrde njegovu odgovornost.

Na svom Fejsbuk profilu Milošević je 11. septembra napisao status: “Danas mi je stigla tužba od samozvanog novinara Dušana Vojvodića. Posle 6.500.000 dinara koje mu je ove godine uplatio Saša Mirković, od mene traži 440.000 din. za uvredu časti !!! Apsurd je u tome što je čast pojam za koji je on čuo, ali ga na žalost ne poseduje!  Još jedan jurišnik organizovane bande zaječarskih Topalovića!  Što bi rekao Matija Bećković: ĆERAĆEMO SE !!!”, nakon čega je u komentaru dodao: „Javno obećavam da će ’kristalna noć’ pasti dan posle izbora u Zaječaru!“

„Pre tri dana, preko društvene mreže Fejsbuk Vujadin Milošević, pristalica bivšeg gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i aktivista DS-a, javno mi je obećao Kristalnu noć prvog dana nakon izbora. Povod za pretnje je to što sam podneo tužbu sudu protiv njega zbog uvreda koje mi je uputio u dva Otvorena pisma. Da li to znači da ako na sledećim izborima pobede Demokrate, a na lokalu Ničić i Milošević, da mene, moju porodicu i druge nepodobne očekuje isto ono što se dogodilo Jevrejima u Nemačkoj 9. oktobra 1938. godine?”, pita se Vojvodić.

UNS očekuje od nadležnih da sprovedu i javno saopšte rezulate istrage.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

14.09.

2015.

Zaječar [neregistrovani] u 21:39

Hmmm...

Nije slika baš tako "crno-bela"! Spomenuta firma je dugo godina bila "u ljubavi" sa bivšim gradonačelnikom, pa se onda "naprasno" okrenula saradnji sa sadašnjim (pretpostavimo zašto). S druge strane, bivši i sadašnji čelni vlastodržci su nekada bili "u ostom košu". Tako da je sve politička predstava, i jednih, i drugih. A narod gleda...li gleda...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi