Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Zaposleni u Tanjugu bez zakonom garantovanih prava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 11. 2015.

Izvor: UNS

UNS: Zaposleni u Tanjugu bez zakonom garantovanih prava

Udruženje novinara Srbije (UNS) za gašenje Tanjuga smatra odgovornim menadžment Tanjuga, Agenciju za privatizaciju i Ministarstvo kulture i informisanja jer su morali da obezbede mogućnost da i zaposleni u ovoj novinskoj agenciji ostvare pravo na prenos kapitala bez naknade.

UNS pita menadžment Tanjuga, Agenciju za privatizaciju i Ministarstvo kulture i informisanja zašto se to nije desilo, uprkos izjavi državnog sekretara Saše Mirkovića od 10. oktobra da je „besplatna podela akcija nešto što Zakon prepoznaje kao sledeću fazu kada je u pitanju Novinska agencija Tanjug“.

UNS je zato iznenađen jučerašnjom izjavom državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Saše Mirkovića za B92 da su „privatne agencije Beta i Fonet dovoljne za tržište Srbije“. Da li to znači da je Tanjug ugašen zato što je neko u vlasti ili medijskoj zajednici smatrao da je ova novinska agencija suvišna?

UNS podseća da je privatizacija prenosom kapitala bez naknade zaustavljena pre dva meseca kada je Agencija za privatizaciju, pogrešnim tumačenjem zakona, zaposlenima u RTV Vranje prenela 33 odsto umesto celokupnog kapitala. Ministarstva privrede i kulture ovaj problem nisu rešila, a više od 20 medijskih kuća čiji zaposleni imaju pravo da na prenos kapitala bez naknade, čekaju i nepravedno trpe štetu.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

09.11.

2015.

kacke [neregistrovani] u 12:53

ko je omogućio gašenje Tanjuga

Pitanje je ko je bio u zakonskoj obavezi da pokrene pitanje prenosa kapitala zaposlenima- agencija, menadzment ili Ministarstvo?

Sledece pitanje je da li je to agencija pokrenula, ako jeste zasto menadzment Tanjuga nije o tome obavestio zaposlene i anketirao ih ko ima pravo na akcije.

Dalje, niko ne postavlja pitanje odgovornosti Ministarstva sto nije sproveden konkurs za direktora Tanjuga vise od godinu dana i sto nidu izabrani clanovi UO kojima je istekao mandat- cetvoro. Fakticki je Uo donosio odluke a nije imao mandat za to, kao i direktorka

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi