Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tačna ocena Evropske komisije o ekonomskom položaju novinara u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 11. 2015.

UNS: Tačna ocena Evropske komisije o ekonomskom položaju novinara u Srbiji

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja ocenu Evropske komisije (EK) da novinari u Srbiji imaju male plate i da su zato podložni političkim i ekonomskim pritiscima i uticajima, i slaže se sa ocenom da sigurnost novinarskog posla treba da bude poboljšana, a medijska udruženja treba da ojačaju svoju ulogu u radnim pravima i zapošljavanju.

 

UNS ističe da je zalaganje za bolji materijalni status novinara od suštinskog značaja za medijsku reformu i očekuje da Evropska unija kroz programe podrške zemljama kandidatima posebno podrži projekte koji imaju za cilj bolji materijalni status novinara, jačanje održivosti pre svega lokalnih medija i veću ulogu novinarskih udruženja u tom procesu.

U odeljku Izveštaja EK o napretku Srbije koji se bavi slobodom izražavanja, ističe se i da Srbija nije načinila napredak u prethodnoj godini i da je donet paket medijskih zakona, ali da i dalje ne postoje uslovi za punu slobodu izražavanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi