Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Protest zbog ponižavajućeg odnosa Marka Đurića prema novinarima srpskih redakcija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 12. 2015.

UNS i DNKiM: Protest zbog ponižavajućeg odnosa Marka Đurića prema novinarima srpskih redakcija

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuju zbog ponižavajućeg odnosa direktora Kancelerije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića prema novinarima srpskih redakcija na Kosovu. Đurić je danas tokom boravka u Lapljem Selu najavio novinarima srpskih redakcija svoju posetu Janjevu, a potom se tamo nije pojavio.

 

UNS i DNKiM smatraju lošom praksom da Kancelarija za KiM organizuje u Gračanici prijem za novinare albanskih redakcija sa Kosova koji na koktelima dobijaju izjave od gospodina Đurića u vezi sa Zajednicom srpskih opština i odlukom Ustavnog suda Kosova, dok samo dan kasnije Đurić odbija da da izjavu novinarima srpskih redakcija u Lapljem Selu, uz obećanje da će to učiniti tokom posete Janjevu .

UNS i DNKiM ističu da su novinari srpskih redakcija direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju čekali u Janjevu više od dva sata na temperaturi ispod nule, ali se on nije pojavio. Razišli su se onog momenta kada je stigla informacija da se Đurić, iako je najavio, neće pojaviti u Janjevu gde stanovništvo u ovom kraju danas obeležava Badnji dan po Gregorijanskom kalendaru.

UNS i DNKiM od Kancelarije za Kosovo i Metohiju i njenog direktora Marka Đurića traže izvinjenje novinarima srpskih redakcija, kao i objašnjenje za ovakav ponižavajući odnos prema koleginicama i kolegama koji izveštavaju na srpskom jeziku sa prostora Kosova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi