Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljiv postupak Bošnjačkog nacionalnog veća prema RTV Novi Pazar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 06. 2016.

UNS: Neprihvatljiv postupak Bošnjačkog nacionalnog veća prema RTV Novi Pazar

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog današnjeg odbijanja zaposlenih u Bošnjačkom nacionalnom veću da puste na događaj novinarsku ekipu Regionalne RTV Novi Pazar. Kako je UNS-u rekao urednik u RTV Novi Pazar Zoran Maksimović ekipa ove televizije sprečena je da izveštava o susretu zamenika ambasadora 16 zemalja Evropske unije predvođenih zamenikom šefa Delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom sa Sulejmanom Ugljaninom, predsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća.

“Na poziv Evropskog Progresa, organizatora brojnih događaja koji se tiču ove posete, ekipa regionalne RTV Novi Pazar uputila se da zabeleži i sastanak u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Međutim, našoj ekipi, novinaru Arminu Šaljići i snimatelju Hajrudinu Ličini, od strane uposlenih u Vijeću nije dozvoljeno da uđe u prostorije i zabeleži sastanak. Regionalna Radio-televizija Novi Pazar je uredno najavila sve događaje, pa i susret sa Ugljaninom u informativnim emisijama prethodnih dana”, naveo je Maksimović.

UNS smatra da je zabranjivanje ulaska novinarima na javni događaj i njihovo onemogućavanje da obave prefesionalni zadatak neprihvatljivo ponašanje i kršenje Zakona o javnom informisanju i medijima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi