Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Slučajna ili namerna greška agencije „Beta“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 07. 2016.

UNS: Slučajna ili namerna greška agencije „Beta“

Udruženje novinara Srbije (UNS) juče je podržalo peticiju „Sačuvajmo Politiku“ koju je pokrenuo režiser Aleksandar Mandić, nekadašnji predsednik UO RTS-a. Agencija „Beta“ je vest o toj podršci sročila tako da korisnike svog servisa dovodi u zabludu o tome ko je peticiju pokrenuo, a ko ju je podržao, pa je peticija Aleksandra Mandića prekrštena u peticiju UNS-a. UNS pita „Betu“ da li se radi o slučajnoj ili namernoj grešci i poziva je da nedvosmisleno ispravi propust.

Agencija „Beta“ je prenoseći informaciju UNS-a o tome da je peticija pokrenuta, citirane delove peticije na sajtu peticije24.com pripisala UNS-u.

Nakon zahteva UNS-a da ispravi grešku, "Beta" je ispravila deo teksta, ali je i u ispravljenoj verziji deo peticije naveden kao stav UNS-a.

UNS podseća da podržava peticiju, ali ističe da nije njen pokretač, niti su navodi koje je „Beta“ prenela u vesti UNS-ovi, što se može videti i u tekstu same peticije.

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

12.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 00:03

od slučajnosti do slučajnosti

slučajno? a ja, ipak, slučajno mislim da tu nema slučajnosti, jer se sećam i nekih drugih slučajeva i slučajnosti bete. opet, naravno, i nimalo slučajno, u maniru svetskioh agencija na koje se beta poziva, misleći na one sa zapadne strane,

Odgovori
ned

10.07.

2016.

Jagodinski Žižak [neregistrovani] u 13:39

KAKO IM SE OMAČE

Blagi Bože,zamislite - koja je to nepoznanica?!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi