Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlasti Valjeva da prestanu sa vređanjem novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 10. 2016.

UNS: Vlasti Valjeva da prestanu sa vređanjem novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra nedopustivim kontinuirano vređanje novinara od strane gradske vlasti Valjeva i traži od nje da sa tom praksom prestane. Odbornik Srpske napredne stranke u Valjevu Aleksandar Ranković rekao je u gradskoj Skuštini da su novinari i mediji “kancerogeno tkivo” i pripadnici “plebsa” i zapretio im da za projektno finansiranje “više ne računaju na novac iz budžeta”. Prethodno je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović rekao da izjave daje isključivo “diplomiranim novinarima”.

UNS ovakvu praksu predstavnika gradske vlasti Valjeva smatra nedopustivom i ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara.

UNS, takođe, smatra nedopustivim pretnje odbornika SNS-a novinarima da ne računaju na novac iz budžeta.

UNS ističe da je projektno sufinansiranje medija propisano Zakonom o javnom informisanju i da su ovakve pretnje i ucene novinara od strane nosioca vlasti nedopustive.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi