Naslovna  |  Saopštenja  |  Solidarnost sa Viškovićem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 03. 2010.

Solidarnost sa Viškovićem


Udruženje novinara Srbije (UNS) i Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) smatraju da je jednom od najpoznatijih sportskih novinara Nebojši Viškoviću već dogovoren posao moderatora na meču Dejvis kupa između reprezentacija Srbije i SAD otkazan na neprihvatljiv način, pod pritiskom koji je na Teniski savez Srbije izvršio Srđan Đoković, otac tenisera Novaka Đokovića.

UNS i USNS podsećaju da je otkazivanje honorarnog angažmana Viškoviću direktna posledica njegovog ranijeg novinarskog rada i izveštavanja, kojim je Srđan Đoković bio nezadovoljan. I tada je Đoković izvršio pritisak na RTS, gde je Nebojša Višković bio zaposlen, tražeći od rukovodstva Javnog servisa da mu zabrani prenošenje mečeva Novaka Đokovića, što se i dogodilo, nakon čega je Višković revoltiran dao otkaz na RTS-u.

UNS i USNS ne spore pravo Teniskom savezu Srbije da za moderatora angažuje koga hoće, ali podsećaju da su za novinarsku profesiju neprihvatljivi pritisci koji dolaze iz raznih centara moći. Udruženje novinara Srbije i Udruženje sportskih novinara Srbije pozivaju sve kolege na profesionalnu solidarnost u ovakvim situacijama. Tako ćemo, onima koji vrše pritiske, pokazati da svoje ambicije ne mogu ostvarivati na taj način.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi