Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Grad Valjevo da ne ograničava slobodu javnog informisanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 04. 2017.

UNS: Grad Valjevo da ne ograničava slobodu javnog informisanja

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra nedopustivom odluku Grada Valjeva da novinarima zabrani prisustvo sednicama Gradskog veća i traži od gradskih vlasti da im omoguće nesmetan rad i izveštavanje. Grad Valjevo u petak je u saopštenju za medije naveo da je radi bolje i sadržajnije informisanosti građana promenio sistem dostavljanja informacija medijima, u vezi sa sednicama Gradskog veća.

„Sve sednice biće održavane bez direktnog prisustva medija, uz blagovremeno informisanje o tačkama dnevnog reda, kao i o ishodu odluka Gradskog veća. Nakon svake sednice Gradskog veća biće dostavljeno saopštenje, koje će javnosti omogućiti detaljan uvid u odluke koje su donete. Takođe, po potrebi će se članovi Gradskog veća direktno obraćati na konferencijama za novinare, na kojima će javnosti još detaljnije obrazlagati određene odluke, koje su bitne za funkcionisanje grada. S obzirom na činjenicu da se na dosadašnjim sednicama Gradskog veća nisu mogla postavljati pitanja, ovim izmenama će biti omogućeno da članovi Gradskog veća iscrpno informišu javnost. Na ovaj način će građani Valjeva i mediji biti bolje obavešteni o odlukama Gradskog veća“, stoji u saopštenju Grada.

UNS podseća da su sednice Gradskog veća javne i poziva na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi