Naslovna  |  Saopštenja  |  Ima u naslovu, nema u tekstu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 03. 2010.

Ima u naslovu, nema u tekstu


Udruženje novinara Srbije (UNS) ukazuje redakciji lista „Pravda“ da u vikend broju za 13. i 14. mart, naslov teksta posvećenog godišnjici ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića „Svađa nad grobom“ nije u skladu sa sadržajem i objavljenim informacijama.

Iz nadnaslova i naslova, objavljenih na naslovnoj strani (“Traje sukob udovice i majke Zorana Đinđića – Svađa nad grobom“), sugeriše se da je na godišnjicu ubistva premijera Đinđića došlo do svađe između članova njegove porodice nad grobom, dok se iz samog teksta vidi da su se članovi njegove porodice, za koje autori teksta tvrde da su u svađi, u stvari mimoišli na groblju za oko deset minuta i da se uopšte tamo nisu ni sreli.

UNS ne želi da spori pravo medija da istražuju i objavljuju osetljive informacije, ali upozorava da naslov koji navodi čitaoca na pogrešan zaključak nije u skladu sa pravilima novinarskog posla ni sa Kodeksom novinara Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi