Naslovna  |  Saopštenja  |  Ima u naslovu, nema u tekstu

14. 03. 2010.

Ima u naslovu, nema u tekstu

Udruženje novinara Srbije (UNS) ukazuje redakciji lista „Pravda“ da u vikend broju za 13. i 14. mart, naslov teksta posvećenog godišnjici ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića „Svađa nad grobom“ nije u skladu sa sadržajem i objavljenim informacijama.

Iz nadnaslova i naslova, objavljenih na naslovnoj strani (“Traje sukob udovice i majke Zorana Đinđića – Svađa nad grobom“), sugeriše se da je na godišnjicu ubistva premijera Đinđića došlo do svađe između članova njegove porodice nad grobom, dok se iz samog teksta vidi da su se članovi njegove porodice, za koje autori teksta tvrde da su u svađi, u stvari mimoišli na groblju za oko deset minuta i da se uopšte tamo nisu ni sreli.

UNS ne želi da spori pravo medija da istražuju i objavljuju osetljive informacije, ali upozorava da naslov koji navodi čitaoca na pogrešan zaključak nije u skladu sa pravilima novinarskog posla ni sa Kodeksom novinara Srbije.

Nema komentara.