Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Pozdravljamo okončanje policijske istrage, Tužilaštvo da podigne optužnicu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 06. 2017.

UNS: Pozdravljamo okončanje policijske istrage, Tužilaštvo da podigne optužnicu

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja okončanje policijske istrage ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića i poziva Tužilaštvo da pokrene sve radnje iz svoje nadležnosti, hitno pokrene tužilačku istragu i podigne optužnicu.

UNS podržava i ceni rad Komisije za istraživanje ubistava novinara i smatra ga presudnim što je policijska istraga ubistva kolege Pantića okončana.

Predsednik Komisije Veran Matić izjavio je juče da je šesnaest godina od ubistva Milana Pantića policijska istraga završena, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca dostavljena tužiocu.

Podsetimo, Pantić je ubijen 2001. godine, nakon serije tekstova objavljenih u „Večernjim novostima“ o kriminalu u pomoravskom regionu, zloupotrebama u privatizacijama i radu opštinskih vlasti.

Pantić je bio istaknuti član i poverenik UNS-a. Na inicijativu UNS-a 2011. godine u Jagodini je postavljen spomenik Milanu Pantiću, a godinu dana ranije, takođe na inicijativu UNS-a, trg u Jagodini dobio je ime po ubijenom kolegi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi