Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nadležni organi da navedu razlog hapšenja Dejana Anđusa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 06. 2017.

UNS: Nadležni organi da navedu razlog hapšenja Dejana Anđusa

Povodom hapšenja TV voditelja Dejana Anđusa, Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od nadležnih istražnih organa da što pre predoče informacije o tom slučaju i saopšte da li je Anđus uhapšen zbog nekog kažnjivog dela koje nema veze sa novinarstvom ili zbog kritike na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuima.

U ovakvim slučajevima, važno je da se javnosti omogući da sama utvrdi na osnovu kojih informacija su tužilaštvo i policija reagovali, da li su njihovi postupci bili u skladu sa zakonom i da li je došlo do ugrožavanja prava na slobodu govora.

Ranije danas, Blic je objavio da je sportski novinar Dejan Anđus uhapšen, po njihovim navodima, zbog sumnje da je pokušao da iznudi novac od jedne osobe.

UNS je pozvao Dejana Anđusa, ali njegov telefonski broj nije dostupan.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

08.07.

2017.

Анастасија [neregistrovani] u 18:02

УНС?

Господо новинари, да ли сте ви удружење новинара Словеније или Северне Кореје? Једино сте Ви необавештености и нисте гледали снимак предаје откупа рекета.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi