Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS sa DNKiM: Hitno prekinuti nasilje nad srpskim medijima na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 04. 2010.

UNS sa DNKiM: Hitno prekinuti nasilje nad srpskim medijima na KiM


Udruženje novinara Srbije sa Društvom novinara Kosova i Metohije najoštrije osuđuje novi vandalizam regulatorne agencije za telekomunikacije Kosova čiji službenici su uništili emisionu opremu mreže srpskih radiostanica KOSMA.

Oprema pet radio stanica koje emituju program na srpskom jeziku i koje poseduju sve dozvole za rad na KiM nalazila se kod repetitora Beli kamen na Brezovici.

Monteri su uz asistenciju policije presekli kablove na linkovima KOSME i uništili agregat čija je vrednost oko 10.000 evra.

U toku dana je uništena i oprema za emitovanje programa televizije „Puls“ iz Šilova na predajniku koji su pre nekoliko meseci nepoznate osobe digle u vazduh.

UNS sa DNKiM upozorava domaću i inostranu javnost da sva uništena oprema pripada radio i televizijskim stanicama koje imaju uredne dozvole za emitovanje programa.

UNS sa DNKiM je zaprepašćen da u toku dana niko od predstavnika državnih institucija Srbije, međunarodne zajednice i kosovskih vlasti nije reagovao i sprečio ovaj vandalizam koji dobija obeležja organizovanog nasilja prema medijima koji emituju program na srpskom jeziku.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi