Naslovna  |  Saopštenja  |  Protest zbog zabrane novinarima da izveštavaju sa sednice Skupštine grada Čačka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 04. 2010.

Protest zbog zabrane novinarima da izveštavaju sa sednice Skupštine grada Čačka


Udruženje novinara Srbije protestuje zbog jučerašnjeg fizičkog sprečavanja novinara u Čačku da prate sednicu Skupštine grada.

Pripadnici policije i preduzeća za obezbeđenje „Sistem FTO“ sprečili su grupu novinara, među kojima su bile ekipe TV B92, PINKA, RTS-a i izveštači Presa, Večernjih Novosti i Blica da uđu u salu gde se održavala sednica Skupštine grada.

Obezbeđenje na ulazu u skupštinsku salu angažovano je na osnovu odluke predsednika Skupštine grada Čačka Veljka Negovanovića, i trebalo je da zabrani ulazak grupi opozicionih odbornika koji su udaljeni sa sednice. Pripadnici obezbeđenja i policije su, međutim, zabranili i novinarima ulazak u salu, iako su se novinari uredno legitimisali.

UNS upozorava čačanske vlasti, policiju i službu obezbeđenja da je ovim činom grubo prekršen Zakon o javnom informisanju, posebno članovi 2 i 10, i da je građanima uskraćeno zakonsko pravo da budu obavešteni o događajima od interesa za javnost.

UNS takođe očekuje da svi odgovorni za jučerašnje sprečavanje novinara da izveštavaju sa sednice Skupštine grada Čačka snose odgovornost, i da da ta odgovornost ubuduće bude pravilo i za predstavnike vlasti koji krše Zakon o javnom informisanju, a ne samo za novinare.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi